Home > info/links > Groep Benelux > Willem Vermandere (B)

> zoek...
> meer zoeken...
 

Willem Vermandere (B)
West-Vlaamse bard (Groep Benelux)

"Op de duur zou je geloven dat Willem al eeuwen bestaat en ooit in het oneindige al zijn vrienden troubadours en balladeurs zal terugvinden. Met zijn boek vol fabels blijft hij roekeloos door het heelal reizen.

Op de duur, beste Willem, moet men over jou geen (kritische) commentaar meer schrijven, Vermandere fabuliert toch vanzelf.

Laat ons maar gewoon doen: "Vermandere, zingt gij maar voort !"

Jari Demeulemeester schreef het zo in december 2002, toen Vermandere nog maar eens een nieuw programma kwam voorstellen in de Brusselse AB.

We kunnen het alleen beamen. Vermandere, zingt gij maar voort ! Wij genieten voort …

Maar toch een klein beetje info:

Story 

Willem werd in 1940 geboren in Lauwe.
Iedereen kent wel de klassiekers als Lat mie maar lopen en Blanche en zijn peerd. Hij werd groot met liedjes over de kleine dingen van elke dag en over de wereld rondom ons. Hij heeft een boodschap en schopt vaak tegen het establishment, maar nooit kwetsend, altijd gebracht met een knipoog (behalve als het over honden gaat). En de formule is zeker nog niet uitgewerkt : zijn album ONDERWEG ging meer dan 10 000 maal over de toonbank. Het feit dat zijn muzikale composities wat complexer geworden zijn, met meer externe invloeden (b.v. klezmer) zal hier ook wel mee te maken gehad hebben. En is zijn muziek goed op plaat, dan is ze live nog veel beter. Willem Vermandere live meemaken is namelijk een hele belevenis door de boeiende bindteksten. En het geeft echt niet dat dezelfde bindteksten vaak terugkomen. Ze zijn als het ware deel gaan uitmaken van de songs.

Bezetting

Willem Vermandere (zang, klarinet, saxofoon, fluitje-van-een-cent), Freddy Desmet (fluit, saxofoon en klarinet), Pol Depoorter (gitaar en mandoline)

Discografie

  • 1984 ALS IK ZING / Philips 822 582-2
  • 1989 DE EERSTE JAREN / Dureco 1151242
  • 1993 HELP MIJ / Philips 514 679-2
  • 1993 EEN AVOND IN BRUSSEL / Philips 846 697-2
  • 1996 DE VERGETEN LIEDJES / Dureco 11 66282
  • 1997 IN DE DONKERSTE DAGEN / Mercury 536 692-2
  • 1999 ONDERWEG / Mercury 546 77-2
  • 2000 GEZONGEN UIT DE ARK / Mercury
  • 2000 DE EERSTE JAREN II / Dureco 11 66282
  • 2002 OMZWERVINGEN
  • 2003 OP DEN DE DUUR


(Jk)
06/03/2004 19:09

Bookmark and Share
© folkroddels.be
reacties
folk !!! is good for you !!!

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 09/04/2004 16:22 (627) - top
1998 / Mijn Westhoek
1993 / Mijn Stamcaf
? / Mijn dinsche t duneland


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 19/02/2005 17:43 (5123) - top
Geniaal! De belichaming van de levenswijsheid. Hij mengt humor, nostalgie, maatschappijkritiek, geloof en schitterende muziek tot een begeesterend en meeslepend geheel dat niemand koud kan laten.

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 14/11/2005 13:00 (11642) - top
Geweldig! Ik ben gek op die teksten. Een groot man. Renk

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 14/11/2005 20:50 (11668) - top
Wie o wie kan me zeggen waar ik deze grote artiest in de komende tijd nog eens een keer aan het werk kan zien?

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 02/12/2005 13:55 (12328) - top
Op Ten Vrede 2006!

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 02/12/2005 14:44 (12330) - top
Voor de 36ste maal in de spermaliehoeve. in 2006
sint Rijkers ,Middelkerke .Uniek!
Gewoonlijk rond 21 juli


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 05/01/2006 20:07 (13451) - top
hoi ik ben iemand hihi (een jongen) :)

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 13/01/2006 11:48 (13673) - top
hihi da van hoi ik ben iemand was van mij da was voor de grap maar willem vermandere zijn liedjes zijn wel schoon dat moet ik toegeven :) ;)


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 13/01/2006 11:50 (13674) - top
ik ken wel niet al zijn liedjes ;(

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 13/01/2006 11:51 (13675) - top
Willem Vermandere geeft binnenkort een concert in Brugse Stadsschouwburg op 22 maart 2006 - 20.00 uur - concert ten voordele van Amnesty International
Info en kaarten Marc Lamoot 0473469128

Kathleen Coen Lokale Groep Amnesty International Brugge


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 19/01/2006 21:39 (13836) - top
Ik merk net dat de man eindelijk een eigen website heeft. Allen naar http://www.willem-vermandere.be !

Jk, 22/02/2007 12:45 (20482) - top
maar die site is er zo maar niet gekomen hoor. kijk eens op http://www.folkdranouter.be/folk/forum/forum_posts.asp?TID=177&PN=1
daar leest u het relaas van een willem fan die zijn toewijding teniet zag gaan.


luis, 22/02/2007 13:17 (20483) - top
Vermoedelijk gaat gans het geschil over de domeinnaam, en niet over de inhoud van de site. Ikzelf vind het normaal dat een artiest tracht zijn eigen naam als domeinnaam te gebruiken. Toevallig weet ik ook dat Vermandere al vele jaren geleden liever niet op 't net aanwezig was. Image-building of een oprechte afkeer van een virtuele wereld of nog andere redenen? Dat laat ik in het midden.

Wat het ook moge zijn, het is niet aan ons om te oordelen, en bovendien hebben we slechts n partij van de twee partijen gehoord.


Jk, 22/02/2007 17:23 (20484) - top
ja Jk idd. Maar wil ook niet oordelen hoor maar wou dit eens laten weten.

luis, 22/02/2007 18:33 (20486) - top
voeg commentaar toe... (disclaimer)

Folkroddels Radio
bijschrift
  • I
  • streek: West-Vlaanderen
  • I
  • datum:
  • I
  • genre(s):
    • Kleinkunst
  • I
  • website: www.willem-verman...
  • I
  • email:
  • I
  • aantal malen gelezen: 23120
  • I
  • artnr: 1513
    redactie
  • I
  • wijzig artikel
  • I
  • upload foto
    verwante artikels
  • I
  • LABADOUX opent in Ingelmunster het festivalseizoen (Concertmelding)
  • I
  • PUUR MUZIEK 2004 in de Arenbergschouwburg (foto-reportage)
  • I
  • Labadoux 2004 - zondag deel 1 door Jk (foto-reportage)
    mail
    Mail dit artikel naar een vriend...
    Recentste Groep Benelux 
    achterklap
    Mooie videoclip van deze plaat op https://www.youtube.com/watch?v=K1REDX8kMyk ...

    Hallo, Op zondag 25 februari 2018, vanaf 14u, hommage-optreden aan John Lundstrm in Den Beulebak te...

    Welkom op Sonamos Latinoamerica dan: http://www.folkroddels.be/artikels/53204.html
    ...


    snelnieuws
  • I
  • FABRICE DE GRAEF & VALENTINA ANGELINI: MEDITATION
  • I
  • Kepa Junkera & Sorginak in Izegem
  • I
  • Wim speelt " na de oorlog"
  • I
  • ALIREZA GHORBANI
  • I
  • LAS HERMANAS CARONNI
  • I
  • GRUPO PIMENTN
  • I
  • SADIG & LUIZ "REUNIN" (+ MISTERY GUEST)
  • I
  • BRIGHT BRIDGES & TCHA LIMBERGER // ISTANBUL EKSPRE
  • I
  • İNCESAZ // ISTANBUL EKSPRES
  • I
  • DERYA YILDIRIM & GRUP ŞİMŞEK ++ GAY
  • I
  • KALBEN ++ GKSEL // ISTANBUL EKSPRES
  • I
  • Istanbul Ekspres festival
  • I
  • EDA BABA ++ CAN BONOMO // ISTANBUL EKSPRES
  • I
  • MUSTAFA TEKIR & VRIENDEN
  • I
  • AMIR ELSAFFAR'S RIVERS OF SOUND
  • I
  • FEMALE VOICES
  • I
  • LOOKING FOR OUM KULTHUM
  • I
  • ABIR NASRAOUI SINGS OUM KALTHOUM
  • I
  • JAWA MANLA & MODAR SALAMA
  • I
  • JIRAAN 2018
  • I
  • FARAN FLAD - 10 YEARS GROOT JUBILEUMCONCERT ft. Th
  • I
  • THE OLYMPICS Imagine a Paradise
  • I
  • TLAMUR Tarantella Roots
  • I
  • MISTURA DE MARES Brazil, Argentina, Spain,Portugal
  • I
  • BERT CORNELIS: SITAR & FABRICE DE GRAEF: BANSURI
  • I
  • Abu
  • I
  • Gravel Unit
  • I
  • Brüder nicht schiessen! - Duwoh
  • I
  • Jaune toujours – Europeana
  • I
  • O CLUBE DO CHORO DE BRUXELAS INVITE NILSON MOREIRA
  • I
  • Jonas Meersmans vrijdag 26 oktober Arenberg A'pen
  • I
  • MARTIN NERI NOSOTROS- ARGENTINA
  • I
  • Iers Sessie Festival Nuenen
  • I
  • Het Zesde Metaal - Theatertour Calais
  • I
  • Clarinetfactory (CZ) Aperitiefconcert
    © Folkroddels.be 2005 - Contact - Redactie - Disclamer - Webdesign - Sitemap

    des: Arban