Home > info/links > Groep Buitenland > Luka Bloom

> zoek...
> meer zoeken...
 

Luka Bloom
Ierse singer-songwriter met een enorme podium-présence (Groep Buitenland)

Biografie

Globetrotter Luka Bloom kwam ter wereld in een muzikaal Iers gezin als Barry Moore. In 1969, op 14-jarige leeftijd, ging hij voor het eerst op tournee met zijn oudere broer, de legendarische Christy Moore. Onder eigen naam maakte hij de albums ?TREATY STONE?, ?IN GRONINGEN? en ?NO HEROES?. Vanaf het eerste album bracht hij overwegend eigen materiaal, iets wat hij nu nog altijd doet. In 1987 vertrok Barry, die dit jaar 50 wordt, naar de States en keerde terug als Luka Bloom, wat in 1988 resulteert in het album ?LUKA BLOOM?. Hij heeft zijn liedjes overal in de US ten gehore gebracht en samengespeeld met oa THE POGUES, THE DIXIE CHICKS, HOTHOUSE FLOWERS en THE COWBOY JUNKIES. Hij ging onder contract bij Warner Music in Los Angeles en maakte bij Reprise Records de platen 'RIVERSIDE', 'THE ACOUSTIC MOTORBIKE' en 'TURF'.

 

In 1997 zag ?SALTY HEAVEN? het daglicht in Birr Co Offaly. Geïnspireerd door Ani di Franco begon hij zelf in te staan voor het produceren van zijn muziek, op zijn manier, wanneer hij het wou en uitgebracht door zijn mensen. 2000 was het jaar van ?KEEPER OF THE FLAME?, een eclectische coverplaat.

 

In 2001 richtte hij Big Sky Records en www.lukabloom.com op, en bracht ?THE BARRY MOORE YEARS? uit, waarop liedjes van voor 1987 verzameld werden. Daarnaast kwam ook ?BETWEEN THE MOUNTAIN EN THE MOON? uit, een album met nieuw materiaal. ?AMSTERDAM?, een album uit 2003, bevatte dan weer een opname van een optreden in Theater Carré in de gelijknamige stad. In 2004 kwamen de slapelozen aan hun trekken met de negen liedjes op ?BEFORE SLEEP COMES?.

Zijn laatste album ?INNOCENCE? dateert van dit jaar, en bevat 11 nieuwe liedjes plus één traditional. De thema?s zijn uiteenlopend, gaande van de lente (Primavera, geïnspireerd door de schitterende fado-zangeres Mariza), zomer, over emigratie en immigratie, tot onschuld, de pijn van het afscheid en natuurverschijnselen zoals de tsunami van vorig jaar en het passeren van Venus voorbij de zon. Zelf zegt hij over dit album: ?Het verhaal achter deze cd is interessant en anders. Het leven is een eindeloze stroom uitdagingen, en voor deze zanger is het belangrijkste ingrediënt om zich aan vast te houden onze onschuld en verbazing over de wereld.?

 

 

Discografie

 

THE TREATY STONE ? 1978 ? Mulligan Music Ltd, Ireland

IN GRONINGEN ? 1980 -  Kloet Muziek, Holland

NO HEROES ? 1982 ? Ruby Records, Ireland

LUKA BLOOM - 1988 ? Mystery Records, Ireland

RIVERSIDE ? 1990 - Reprise Records, USA

THE ACOUSTIC MOTORBIKE ? 1992 - Reprise Records, USA

TURF ? 1994 ? Reprise Records, USA

SALTY HEAVEN ? 1998 -  Sony Music Entertainment Ltd, UK, 1999 Pinorrekk Records, Germany - Shanachie USA

KEEPER OF THE FLAME ? 2000 ?Cog Communications, Ireland; Munich Records, Benelux (voor andere landen, zie website)

THE BARRY MOORE YEARS ? 2001 - Barry Moore IMRO Ireland & MCPS

BETWEEN THE MOUNTAIN AND THE MOON ? 2001 ? Cog Communications, Ireland ; Munich Records, Benelux (voor andere landen, zie website)

AMSTERDAM ? 2003 ? Big Sky Records, Ireland ; Culture Records, Benelux (voor andere landen, zie website)

BEFORE SLEEP COMES ? 2004 - Big Sky Records, Ireland (voor andere landen, zie website)

INNOCENCE ? 2005 ? Big Sky Records, Ireland ; Bertus, Holland, Belgium (voor andere landen, zie website)

 

 

Meer info

 

www.lukabloom.com (officiële website)

http://www.rbergholz.net/index.html (zeer interessant)

 

 Milo



(Jåk)
13/12/2003 11:46

Bookmark and Share
© folkroddels.be
reacties
voeg commentaar toe... (disclaimer)

Folkroddels Radio
bijschrift
  • I
  • streek: Ierland
  • I
  • datum:
  • I
  • genre(s):
    • Keltisch (UK/Ierland)
  • I
  • website: www.lukabloom.com...
  • I
  • email:
  • I
  • aantal malen gelezen: 3707
  • I
  • artnr: 160
    redactie
  • I
  • wijzig artikel
  • I
  • upload foto
    verwante artikels
  • I
  • Christy Moore (Groep Buitenland)
  • I
  • Indrukwekkend concert van Luka Bloom in Deventer (Concertverslag)
  • I
  • LUKA BLOOM deze zomer in Belgie (Concertmelding)
  • I
  • Luka Bloom in openlucht Deurne (Concertmelding)
  • I
  • Luka Bloom uitverkochte Shuffle Live Handelsbeurs (Concertmelding)
  • I
  • John O'dreams in Antwerpen (Concertmelding)
  • I
  • John O'dreams in Turnhout (B) (Concertmelding)
  • I
  • Luka Bloom gratis ....... tijdens Dranouter! (Concertmelding)
  • I
  • Folkfestival Dranouter. Dag 1, de vrijdag! (Concertmelding)
    mail
    Mail dit artikel naar een vriend...
    Recentste Groep Buitenland 
    achterklap
    Mooie videoclip van deze plaat op https://www.youtube.com/watch?v=K1REDX8kMyk ...

    Hallo, Op zondag 25 februari 2018, vanaf 14u, hommage-optreden aan John Lundström in Den Beulebak te...

    Welkom op Sonamos Latinoamerica dan: http://www.folkroddels.be/artikels/53204.html
    ...


    snelnieuws
  • I
  • Hans Mortelmans en Groep op de Gentse Feesten
  • I
  • Hans Mortelmans en Groep in de Zoo van Antwerpen
  • I
  • Shantalla – From the East unto the West
  • I
  • Lankum (Ierland): cd-voorstelling
  • I
  • Habib Koité & Bamada (Mali): cd-voorstelling
  • I
  • Hide & Seek Festival: Ghalia Benali (Tunesië)
  • I
  • Hide & Seek Fest: Ablaye Cissoko & Volker Goetze
  • I
  • Hide & Seek Festival: Guitarpa Duo (Venezuela)
  • I
  • Hide & Seek Festival: Gjini Ensemble (Albanië)
  • I
  • Hide & Seek Festival: Rabasa (Kaapverdië)
  • I
  • Hide & Seek Festival: Myrddin & Imre De Cauter
  • I
  • Hide & Seek Festival: Mieko Miyazaki (Japan)
  • I
  • Hide & Seek Festival: Antsa (Madagascar)
  • I
  • Hide & Seek Festival: Païvi Hirvonen (Finland)
  • I
  • Hide & Seek Festival: brass in de tram
  • I
  • Brosella Festival
  • I
  • The Celtic Social Club – From Babylon to Avalon
  • I
  • Tristan Driessens – FOLK DANCER'S JOURNEY
  • I
  • Balfolk Breda (midsummer's dances)
  • I
  • BENEFIETCONCERT MET SANGHAR SUHAIL & SARA RASULI
  • I
  • The American Roots Session
  • I
  • Renaud Garcia-Fons Trio
  • I
  • TRIO DAEMS-LELEUX-QIZILBASH
  • I
  • SAM SAM TROEF!
  • I
  • MANSUM IBRAHIMOV & THE QARABAGH MUGHAM GROUP + BÜL
  • I
  • PICEA ORIENTALIS ★ SANGPUY + WOUTER & BAO
  • I
  • LAÏLA AMEZIAN & LES SHEIKHS SHIKHATS
  • I
  • NİLİPEK.
  • I
  • LES FATMAS DE BELGICA & HET BOHO STRINGS QUARTET
  • I
  • CONTINUO ONBEGRENSD
  • I
  • ON STAGE
  • I
  • GLOBALICIOUS #05 W/ AMERICO BRITO & NIC BALTHAZAR
  • I
  • ALLEZ, CHANTEZ!
  • I
  • ARABISCH-ANDALUSISCHE MUZIEK LEZING MET JOHAN VAN
  • I
  • BOOMBAL GENT met The Bazz Explosion & Naragonia
    © Folkroddels.be 2005 - Contact - Redactie - Disclamer - Webdesign - Sitemap

    des: Arban