Home > info/links > Groep Benelux > De Nieuwe Stoopkes

> zoek...
> meer zoeken...
 

De Nieuwe Stoopkes
nieuw programma met nog meer plezante liederen (Groep Benelux)

Eindelijk hebben we een nieuw programma met nog meer plezante liederen, beter gezongen en veel beter geacteerd , gewoonweg klasse.
 Een nieuwe C.D. ''Liederen'' zal binnenkort in de winkels liggen.

Een nieuwe start voor een nieuwe groep, met een nieuw repertoire , nieuwe acts , nieuwe muziek ....gewoon veel beter ! We kijken er naar uit om voor jullie op te treden .Onze gage is trouwens goedkoper geworden .

 contact adres *** Johnny Jorissen Dorpsstraat 27 a 3500 Hasselt tel ***011 / 22 23 69 ....***0498 / 26 68 48 johnjoris@jnr.be        myspace.com/stoopkes

De Nieuwe Stoopkes brengen een muzikaal, visueel sfeerprogramma vol melancholie ,met veel luister en meezing liederen veel grapjes .
Een avond met De Nieuwe Stoopkes is altijd een memorabel concert en entertainment van hoog niveau.
De Hasseltse zangers zijn sinds vele jaren een begrip in de Belgischse muziekscene en staan garant voor super-kwaliteit , dit zowel op festivals ,zalen , clubs als in café’s .

Hun zeer uitgebreid repertoire bekoorde reeds menig organisator .zij hebben dan ook maar bekommernis: ambiance en sfeer brengen en de mensen te vermaken Daarvoor gebruiken zij een hele reeks muziekinstrumenten: o.a. gitaar, banjo, mandoline,slide gitaar, ukelele, mondharmonika , en een hele boel attributen met grote dosis humor. De zelf geschreven liedjes bestaan uit verschillende muziekgenres: folky, jazzy, smartlap, luisterlied, jaren ‘20 en ‘50, a capella, ...

Een regenboog van nummers ,waar men gerust 20 voorstellingen mee zou kunnen vullen.De nieuwe stoopkes brengen eigen nummers zoals “Mijn café”, “Jenevermuseum”, “Hoera Jenever”, “Zingen, zingen”, “Ik zag de Maan”, “Kater”, “’s Maandags”, “Op naar ’t café”, “Waarom niet drinken?”,… Titels die voor zich spreken ! Maar ook oude klassiekers als “ Jantje van Eijsselstein” staan natuurlijk ook op het programma. Al deze liedjes zijn echte meezingers. Hun nieuwste CD heet ‘’liederen’’ bevat 15 nieuwe liedjes. Fragmenten kan u beluisteren op deze site. De nieuwe Stoopkes treden op door heel Vlaanderen en Nederland; tot zelfs in Duitsland. Een optreden duurt 2 maal een uurtje. Ook een langer repertoire is bespreekbaar Een volledige instalatie hebben wij bij zowel geluid als licht het enige waar jullie moeten zorgen is publiek. **************************** johnjoris@jnr.be(folkroddels)
29/01/2007 08:32

Bookmark and Share
© folkroddels.be
reacties
Eindelijk hebben we een nieuw programma met nog meer plezante liederen, beter gezongen en veel beter geacteerd , gewoonweg klasse. *** Een nieuwe C.D. ''Liederen'' zal binnenkort in de winkels liggen. Een nieuwe start voor een nieuwe groep, met een nieuw repertoire , nieuwe acts , nieuwe muziek ....gewoon veel beter ! We kijken er naar uit om voor jullie op te treden .Onze gage is trouwens goedkoper geworden . contact adres *** Johnny Jorissen Dorpsstraat 27 a 3500 Hasselt tel ***011 / 22 23 69 ....***0498 / 26 68 48 johnjoris@jnr.be

myspace.com/stoopkes -----------------------------De Nieuwe Stoopkes brengen een muzikaal, visueel sfeerprogramma vol melancholie ,met veel luister en meezing liederen veel grapjes .Een avond met De Nieuwe Stoopkes is altijd een memorabel concert en entertainment van hoog niveau. De Hasseltse zangers zijn sinds vele jaren een begrip in de Belgischse muziekscene en staan garant voor super-kwaliteit , dit zowel op festivals ,zalen , clubs als in caf?s . .Hun zeer uitgebreid repertoire bekoorde reeds menig organisator .zij hebben dan ook maar bekommernis: ambiance en sfeer brengen en de mensen te vermaken Daarvoor gebruiken zij een hele reeks muziekinstrumenten: o.a. gitaar, banjo, mandoline,slide gitaar, ukelele, mondharmonika , en een hele boel attributen met grote dosis humor. De zelf geschreven liedjes bestaan uit verschillende muziekgenres: folky, jazzy, smartlap, luisterlied, jaren ?20 en ?50, a capella, ... Een regenboog van nummers ,waar men gerust 20 voorstellingen mee zou kunnen vullen.De nieuwe stoopkes brengen eigen nummers zoals ?Mijn caf?, ?Jenevermuseum?, ?Hoera Jenever?, ?Zingen, zingen?, ?Ik zag de Maan?, ?Kater?, ??s Maandags?, ?Op naar ?t caf?, ?Waarom niet drinken??,? Titels die voor zich spreken ! Maar ook oude klassiekers als ? Jantje van Eijsselstein? staan natuurlijk ook op het programma. Al deze liedjes zijn echte meezingers. Hun nieuwste CD heet ??liederen?? bevat 15 nieuwe liedjes. Fragmenten kan u beluisteren op deze site. De nieuwe Stoopkes treden op door heel Vlaanderen en Nederland; tot zelfs in Duitsland. Een optreden duurt 2 maal een uurtje. Ook een langer repertoire is bespreekbaar Een volledige instalatie hebben wij bij zowel geluid als licht het enige waar jullie moeten zorgen is publiek. **************************** johnjoris@jnr.be


De Nieuwe, 31/01/2007 00:34 (20213) - top
In een tijd van onrust en onstabiliteit ,is er steeds een nood aan een vaste waarde en geruststellende muziek .Mensen moeten kunnen terug grijpen in de tijd van toen? en zich in een veiligheid nestelen van nostalgische simpele liederen en visuele acts , waar men even de zorgen bij vergeet en men de opgestapelde stress even kan weg lachen.
De Nieuwe Stoopkes brengen alleen maar eigen werk ,wat door iedereen gesmaakt ,verstaan en verteerd word .Na onze voorstelling gaat iedereen goed gezind naar huis ,en zal men nog dikwijls terug denken aan de Nieuwe Stoopkes.


De Nieuwe, 31/01/2007 00:35 (20214) - top
Beste Nieuwe Stoopkes: allemaal goed en wel dat jullie een lagere prijs hebben en veel positieve recties in de lokale pers, maar we aanvaarden hier op folkroddels niet dat je onze site gebruikt voor gratuite reclame. Jullie bewieroken niet alleen jullie zelf via een artikel (zegt een spreekwoord niet dat eigen lof stinkt?), maar plaatsen overal onder andere artikels ook nog reclame voor jullie zelf. We hebben al een aantal reacties verwijderd, maar jullie gaan toch vrolijk door. Het spijt me het zo hard te moeten spelen, maar als jullie nog zo'n reactie posten zal de redactie zich bezinnen over maatregelen.

In de hoop dat jullie toch tot bezinning komen, en dat jullie eerder jullie muziek laten spreken dan reclameboodschappen,

groet ik jullie,

Stefan Feys,
hoofdredacteur Folkroddels.


Jk, 31/01/2007 08:28 (20217) - top
Beste Stefan ,Geen probleem...zal niet meer gebeuren

De Nieuwe, 31/01/2007 11:10 (20225) - top
Beste redaktie,
Heel erg bedankt voor de snelle bewerking en updating van de site van de Nieuwe Stoopkes.Ik ben erg onder de indruk van jullie site en vind het erg knap gemaakt !!Nogmaals hartelijk dank.John


De Nieuwe, 31/01/2007 12:34 (20226) - top
Jorissen Johnny schreef alle,jawel ALLE nummers van de STOOPKES EN speelde buiten de accordeon ook alle ALLE instrumenten en alle stemmen op hun c.d. ''Kom drink eens uit'' welke in Johnny's studio werd opgeneomen.Jenever liederen uit Hasselt .

De Nieuwe, 02/02/2007 21:58 (20263) - top
Zeg't zal nu al wel een beetje gaan zeker ???
Stefan: stop diejen boel hier nu eindelijk eens, en laat Johnny nu eens stikken in zijn jenever !


DROMADER, 02/02/2007 23:23 (20264) - top
Kom, kom, Dromader. Ik heb eens naar hun twee liedjes op myspace geluisterd. Het verschil met de elders op deze site bejubelde Dubliners is toch maar klein hoor. Johnny's stem is nog niet zo rauw, maar dat zal wel komen. Er zit, zo vind ik, ook een zeer hoog Eddy Wally gehalte in, waardoor ze mij voor dezelfde puzzel plaatsen: is dat nu gemeend of niet ? Ik heb alleszins een paar minuten goed gelachen, zowel met uw reactie als met hun muziek.

Celtic Bompa, 02/02/2007 23:54 (20266) - top
Allee CB, we zijn het weer eens met elkaar eens :-)
Over hun(?) muziek kan ik me niet uitspreken, wegens geen voeling met het genre, maar als ze dan al een hoog "Eddy Wally gehalte" heeft, van welk niveau zijn dan de vele zelfgebreide, zelfverheerlijkende posts die we hier al mogen lezen hebben? Ik weet ook wel dat de Nieuwe Stoopkes de allerbeste, jawel de ALLER-ALLERBESTE folkgroep van H. is, maar goede jenever behoeft toch geen krans, of ?


DROMADER, 03/02/2007 11:50 (20273) - top
Pas op, ik herinner me een geweldig optreden van de (oude) Stoopkes op het festival van Dranouter, meer dan 10 jaar geleden, met Luc Cuppens als verteller-zanger-gitarist, Fons Vanhamel op accordeon en Jos Tuts als grapjas-percussionist. Het was schitterend weer, we waren nog aan het bekomen van de vorige avond in de biertent, en het eerste optreden die middag was dat van de Stoopkes. Ik was door vrienden gewaarschuwd voor "een soort carnavalmuziek", maar de Stoopkes zetten een heerlijk ambiance-optreden neer met volkse meezingers, tot groot genoegen van het publiek in de stampvolle tent. Ik heb ze nadien nog enkele keren aan het werk gezien, en ze brachten telkens op een professionele manier hun eenvoudige volksliedjes over jenever, Hasselt en aanverwante onderwerpen. (Hun LP kopen had ik dan weer niet moeten doen, want dit soort muziek werkt toch vooral live.)
En wat de Nieuwe Stoopkes betreft... wacht ik nog even af ;-)


afrfolk, 03/02/2007 22:39 (20283) - top
Beste afrfolk Ik heb nog bij From us to you gespeeld en ook bij de oude stoopkes ,Ik kan je wel vertellen ,noem Jos Tuts a.u.b. geen muzikant of percussionist die man kan echt geen maat houden, nog zingen ,en alle grapjes bij de oude stoopkes waren van mij als hij ze kon onthouden.Waar hij wel goed in is , is de boekhouding....voor hem zonneklaar...

De Nieuwe, 04/02/2007 01:29 (20289) - top
NU ZIJN WE WAAR WE MOETEN ZIJN, niewaar Johnny ?
Namelijk deze site, die oorspronkelijk bedoeld was dacht ik zo, om de Folk te promoten en een forum te geven in onze maatschappij, misbruiken voor hetgeen ze in gerechtelijke kringen "laster en eerroof" plegen te noemen.
Niet dat mijn zondag erdoor naar de kl... is, maar bij deze doe ik toch een dringende oproep aan de webmaster: Stefaan, gooi die ganse hatelijke rommel er cito presto af, ALJEBLIEFT !!!


DROMADER, 04/02/2007 09:30 (20290) - top
OK Johnny, ik denk dat je anti-reclame nu wel gewerkt heeft, en er hier geen enkele sympathisant voor de Nieuwe Stoopkes meer overblijft. Eerst had je wanhopige zelfbewieroking nog wel iets grappig, maar nu wordt het ranzig en rancuneus. Bah.


afrfolk, 04/02/2007 12:06 (20292) - top
Allez, laat Johnny nog even door doen met zichzelf belachelijk te maken, we kunnen daar nog eens goed mee lachen! Is het niet door zijn zelfverheerlijking, dan wel door zijn schrijffouten!!! Johnny, grow up en zet uwe commentaar op de site van de Dag Allemaal en laat het serieuze werk aan anderen over.

Zita, 04/02/2007 12:35 (20293) - top
Leg eens uit, Johnny: dat van die "boekhouding". Nu de vuilspuiterij tch gestart is moet niets je nog weerhouden om de wre reden van je tussenkomsten op deze site te verklaren, toch ?

DROMADER, 04/02/2007 12:47 (20294) - top
Zeg, wat is dat hier tegenwoordig op Folkroddels ? Verzuurd boeltje geworden als je het mij vraagt. De bewering vanwege De Nieuwe is enkel "laster en eerroof" wanneer (1) Jos Tuts wl de maat kan houden, (2) De Nieuwe de bewering lanceert met de bedoeling Jos Tuts te schaden, en (3) Jos Tuts daardoor effectief schade oploopt, materieel of immaterieel. Een andere vraag is wel of het gepast is om op dit medium de toer la De Nieuwe op te gaan. Ik vind van niet. Minstens n iemand, veilig (zo denkt hij toch) verstopt in de Zwitserse bergen, vindt het nodig om nog eens de kaart van "de Duitsers" te trekken. Mijn raad aan De Nieuwe: wees kieskeuriger in uw voorbeelden.

Celtic Bompa, 04/02/2007 15:49 (20297) - top
Sorry Bompa, met "een verzuurd boeltje" hebben bovenstaande posts niets van doen, wl met het misbruik van deze site om er persoonlijke robbertjes op een ongemeen gortige manier uit te vechten. Ik verzeker u dat het cht niet veel scheelt, of er is aan de door u genoemde drie voorwaarden voldaan.Moest ik in het geval zijn, ik wist wel wat er mee aan te vangen. Maar daarvoor moet je natuurlijk het hle plaatje kennen.
Ik ben de eerste om je mening bij te vallen dat deze site niet dient om elkaar de duvel aan te doen of over de kasseien te rollen,maar ik zl blijven reageren op dergelijke laffe en leugenachtige aantijgijgen zoals ze hier door "De Nieuwe" geponeerd worden.
Verzuurd? Dan vond ik uw recensie van de cd "La Charmeuse De Serpent" eerst het toppunt van verzuurde commentaar. Maar ik ben natuurlijk verkeerd, en het zal aan uw "stijl" liggen neem ik aan?


DROMADER, 04/02/2007 16:53 (20300) - top
Folkroddels...Hoe komt het dat er zo veel figuren anoniem en in cognito willen blijven???Schrik om hun ware aard te tonen ???

De Nieuwe, 04/02/2007 17:27 (20301) - top
Baahhh... Ja zeker ? ;-)

DROMADER, 04/02/2007 17:59 (20302) - top

Folkroddels...Hoe komt het dat er zo veel figuren anoniem en in cognito willen blijven??? Schrik om hun ware aard te tonen ??? "een verzuurd boeltje" VEEEEEEL roddel weinig folk Rond huppelen in leren broekjes is dat ook folk ??????


De Nieuwe, 08/02/2007 00:27 (20357) - top
Beste Nieuwe,

Wie je ook bent; het verzuurde boeltje, de vele roddels en de allusies 'rond huppelen in leren broekjes' is pas heel recentelijk naar voor gekomen. Zo een beetje sinds dit artikel verscheen. Misschien toch maar eens kijken in eigen boezem? U en deze discussie hangt mezelve toch al een poosje de keel uit.

Met vriendelijke groeten,Tijl, 08/02/2007 07:39 (20358) - top
Hoi,

Jawel ik wil dit artikel schrappen.Er zijn te veel negatieve mensen welke met hun tijd geen raad weten en dus maar raak spuien op alles en iedereen .Dit is mijn wereld niet .Ik speel ook nog in 4 andere groepen en zal ook artikels op jullie site zetten MAAR zal zeker op geen enkele negatieve reactie reageren .Bedankt voor het begrip .Ik vind jullie site heel tof en ook zeer goed gemaakt .

Vriendelijke groeten en nog veel succes met FolkRODDELS.
Johnny Jorissen


De Nieuwe, 08/02/2007 13:52 (20359) - top
haha de nieuwe staan er terug!!! rara. beste nieuwe internet kan rare dingen doen. Het medium is nieuw voor sommige oudere gebruikers maar zo maar iets weg doen? neenee trouwens over dat iedereen hier anoniem zou zijn is ook niet waar iedereen die hier zich registeerd laat ergens en IP adres achter en dit adres is uniek en als het moet vinden we de "anonieme" wel hoor.

De wel gekende luis ;-)


luis, 08/02/2007 22:45 (20368) - top
Jaja Luis, internet kan inderdaad rare dingen doen met de mensen.Alleen kan het spijtig genoeg geen taalfouten verbeteren...;-)

DROMADER, 09/02/2007 15:29 (20372) - top
ja de taalfouten waarom moet ik dat altijd horen. Ik kan er echt niets aan doen! ik lees daarover sorry!!! een mens heeft soms een afwijking de mijne is mijn taal!!! en wat is de uwe? Dromander?

luis, 09/02/2007 15:52 (20373) - top
Zeg maar DromaDer ;-)
De mijne ? de posts van Folkroddels in het oog houden en reageren op foute en laffe beschuldigingen.
Onder andere, want al mijn afwijkingen ga ik hier nu ook niet aan de grote klok hangen ...


DROMADER, 09/02/2007 18:24 (20374) - top
haha niemand kent u !!! alle shoot.

luis, 09/02/2007 19:01 (20375) - top
Dag van de folk in Hasselt .30 APRIL NOTEER!

De Nieuwe, 12/02/2007 00:07 (20385) - top
'k Zal't zeker noteren, want in tegenstelling tot andere jaren zal ik Hasselt dan maar mijden, zeker!

Zita, 12/02/2007 21:53 (20398) - top
zita, ik mijd hasselt al jaren onbewust hoor, ben er nog nooit geweest, te ver maar 30 april ga ik er zeker niet heen. mss 31 april de day after.

luis, 12/02/2007 22:13 (20399) - top

Dansen is de terugkeer naar het vissenstadium met de muziek als zee.En het verstand van een goudvis.


De Nieuwe, 12/02/2007 23:27 (20400) - top
please elaborate, dear sir ...
mm


mm, 13/02/2007 12:44 (20404) - top
Ik kan jullie hier met plezier mededelen dat er die dag in Hasselt nog andere groepen aan het werk zullen zijn, en gegarandeerd van een hoger niveau! Ga dus maar gerust eens kijken Zita.
En Maarten, je moet geen "elaboratie" vragen, kijk gewoon naar het profiel van Luis en wat "de nieuwe" ervan maakt, en je weet genoeg :-)


DROMADER, 13/02/2007 14:28 (20406) - top
beter vestand van goud "vis" dan de hersens van een potvis "De Nieuwe" of en kwal die dansen wel leuk maar kunnen pijnlijk steken.
Dromander en mm dank vor het voor mij op te nemen moet eerlijk toegeven dat ik elaboratie niet kende heb moeten zoeken. Maar kan mijn mannetje wel staan tegen Een nieuwen hoor!


luis, 13/02/2007 17:43 (20407) - top
u kennende luis moet je al van sterke huize komen om u omver te krijgen ;-)

Tijl, 13/02/2007 18:51 (20409) - top
ja als ik mijn gewicht in de ring zou werpen!!! Ik zou succes vol zijn hoor.

luis, 13/02/2007 19:19 (20411) - top
Jongens toch ,dat van die goud vis was een grapje.Regen droppen die dansend aan je venster kloppen ...die zijn een groet ,die zijn eeeen grooeeet van mij...

De Nieuwe, 14/02/2007 01:30 (20416) - top
Hoor wie danst daar kinderen , hoor wie danst daar...het zal de goede Sint wel zijn .

De Nieuwe, 14/02/2007 01:34 (20417) - top
Jaja, en de ganse hetze die hierboven stond en nu uitgewist is zal ook wel een "grapje" geweest zijn, of?
Verder lijkt het me aangewezen dat u rst uw reacties op Folkroddels post, en dn pas aan de jenever begint.


DROMADER, 14/02/2007 08:35 (20418) - top
voeg commentaar toe... (disclaimer)

Folkroddels Radio
bijschrift
 • I
 • streek: Belgi
 • I
 • datum:
 • I
 • genre(s):
  • Lage Landen
  • Kleinkunst
 • I
 • website:
 • I
 • email:
 • I
 • aantal malen gelezen: 34093
 • I
 • artnr: 31056
  redactie
 • I
 • wijzig artikel
 • I
 • upload foto
  verwante artikels
  mail
  Mail dit artikel naar een vriend...
  Recentste Groep Benelux 
  achterklap
  Mooie videoclip van deze plaat op https://www.youtube.com/watch?v=K1REDX8kMyk ...

  Hallo, Op zondag 25 februari 2018, vanaf 14u, hommage-optreden aan John Lundstrm in Den Beulebak te...

  Welkom op Sonamos Latinoamerica dan: http://www.folkroddels.be/artikels/53204.html
  ...


  snelnieuws
 • I
 • Balfolk Breda (midsummer's dances)
 • I
 • BENEFIETCONCERT MET SANGHAR SUHAIL & SARA RASULI
 • I
 • The American Roots Session
 • I
 • Renaud Garcia-Fons Trio
 • I
 • TRIO DAEMS-LELEUX-QIZILBASH
 • I
 • SAM SAM TROEF!
 • I
 • MANSUM IBRAHIMOV & THE QARABAGH MUGHAM GROUP + BL
 • I
 • PICEA ORIENTALIS ★ SANGPUY + WOUTER & BAO
 • I
 • LALA AMEZIAN & LES SHEIKHS SHIKHATS
 • I
 • NİLİPEK.
 • I
 • LES FATMAS DE BELGICA & HET BOHO STRINGS QUARTET
 • I
 • CONTINUO ONBEGRENSD
 • I
 • ON STAGE
 • I
 • GLOBALICIOUS #05 W/ AMERICO BRITO & NIC BALTHAZAR
 • I
 • ALLEZ, CHANTEZ!
 • I
 • ARABISCH-ANDALUSISCHE MUZIEK LEZING MET JOHAN VAN
 • I
 • BOOMBAL GENT met The Bazz Explosion & Naragonia
 • I
 • BOOMBAL GENT
 • I
 • Fanteyfare Tune Learning Session
 • I
 • SANO
 • I
 • Damast Duo - Safar
 • I
 • LES CONTES D'ALFONSINA- MANOUCHE
 • I
 • DUO DELICADO: RUI SALGADO & SYLVAIN BOISVERT-CHORO
 • I
 • Eygalerij - Walter Bruneel in Muziekclub 't Ey
 • I
 • GOVINDA GOSWAMI & MANI SHANKAR INDIA SITAR & TABLA
 • I
 • LOS INAUDIBLES & SILVIA ABALOS- TANGO
 • I
 • SWING JAZZ LE LOUP JAZZ BAND FEAT. MARTIN SALEMI
 • I
 • STEVO & DEREK
 • I
 • PICEA ORIENTALIS - TRY OUT
 • I
 • I RE SALTATI pizziche, tammuriate & tarantelle
 • I
 • DON KAPOT | ACHTERHAM SESSIONS 2019 #02
 • I
 • LES GOTS DE GAND '19 GRATIS FESTIVAL IN DE MACHAR
 • I
 • RACHELE ANDRIOLI & ROCCO NIGRO Maletiempu
 • I
 • THE CHAI CONNECTION 3 heren van stand, met strings
 • I
 • KOSMO SOUND ★ SEEKAMAN ★ DJ AFRICALI C
  © Folkroddels.be 2005 - Contact - Redactie - Disclamer - Webdesign - Sitemap

  des: Arban