Home > achtergrond > Achtergrondartikel > Nieuwe CD Blue Dew

> zoek...
> meer zoeken...
 

Nieuwe CD Blue Dew
Blue Dew zet muziek theatervoorstelling 'Little Whisky Child' op CD (Achtergrondartikel)

Nieuwe CD Blue Dew

Theaterfolkband Blue Dew
Blue Dew is een Nederlandse folkband die theaterprogramma’s maakt die bestaan uit beeld, muziek en verhaal. In november 2009 ging de vierde voorstelling van Blue Dew in première; Little Whisky Child, een speelfilm waarbij  live muziek wordt gemaakt en een verhaal verteld. Binnenkort komt Blue Dew met een CD die de gelijknamige titel ´Little Whisky Child´ zal dragen. De filmmuziek van de theatervoorstelling is door Blue Dew namelijk bewerkt tot op zich zelf staande nummers welke momenteel worden opgenomen in StudioKLEINkunst. Blue Dew, die de afgelopen jaren voornamelijk optrad in theaters, wil deze gelegenheid aangrijpen om – naast haar theatervoorstellingen - de muziek van deze cd te gaan spelen op festivals, in folkcafé's, e.d. De CD wordt 11 september a.s. gepresenteerd tijdens het 'Buitengewoon Buitenconcert' in Wekerom.

De theatervoorstelling Little Whisky Child
Blue Dew heeft voor haar theatervoorstelling Little Whisky Child een negentig minuten durende speelfilm gemaakt waarin de muzikanten zelf de hoofdrollen spelen. In het theater wordt de film door de vier muzikanten van Blue Dew voorzien van livemuziek en contrabassist John Beumer vertelt daarbij het verhaal. In het seizoen 2010 - 2011 wordt de voorstelling gespeeld in de Nederlandse theaters.
 
De muziek van Little Whisky Child
Blue Dew heeft negentig minuten muziek voor de voorstelling Little Whisky Child. Deze muziek is voor de nieuwe CD door Blue Dew bewerkt tot zestien op zich zelf staande nummers, welke zijn gegroepeerd in vier setjes van elk vier muziekstukken. Arrangementen zijn aangepast en verkort, hetgeen heeft geresulteerd in ongeveer drie kwartier muziek. Dat het totaal aan muziek op de CD in vergelijk tot de theatervoorstelling bijna werd gehalveerd is niet zo verwonderlijk. Een filmscène vraagt namelijk vaak om meer begeleidende muziek dan een nummer op CD waar enkel naar zal worden geluisterd. Het repertoire van de CD bestaat uit een groot aantal meerstemmig gezongen nummers, gecombineerd met instrumentaal werk. Veel liedteksten komen uit de pen van Jan Kuijs, die zich hierbij heeft laten inspireren door het verhaal van Little Whisky Child. Alle muziek op de CD is door Blue Dew zelf geschreven. Daarmee is de nieuwe CD tevens een presentatie van het resultaat van een twintig jaar durende muzikale ontwikkeling die Blue Dew heeft doorgemaakt.
 
CD opnames
De opnames van de CD vinden plaats in StudioKLEINkunst in Zuidwolde. Blue Dew heeft er voor gekozen om zoveel mogelijk materiaal in zijn geheel op te nemen, in de bezetting zoals deze ook live plaats vindt.
 
CD presentatie 11 september
De CD Little Whisky Child zal 11 september a.s. worden gepresenteerd tijdens het ´Buitengewoon Buitenconcert´in Wekerom.
 
Boek nu een CD presentatie
Blue Dew was de afgelopen jaren voornamelijk te zien en te horen in theaters, echter, Blue Dew wil de muziek van de nieuwe cd graag gaan spelen op festivals, in folkcafé's, e.d.
Belangstelling om Blue Dew daarvoor te boeken? Bel dan met ons management: 06 265 521 85
 
Discografie
1995 - From Tennessee To Galway, Cassette
1998 - Blue Dew On Irish Grass, CD
2001 - Life's Other Side, CD 
2005 - The Long Journey Home, CD
2008 - Roasted Barley, CD
(2010 - Little Whisky Child, CD)
 
Bezetting Blue Dew
Pim Leutholff                  zang, banjo, gitaar en bodhran
Marius Klein                   zang, gitaar en banjo
Wendy van Zomeren     zang en viool
John Beumer                 zang, contrabas en mondharmonica
 
Optredens 2010 -2011
30 mei 2010      Muziek op De Welle, Markelo
26 juni 2010      Midzomerhoutfestival, Emmen
11 sept. 2010    Buitengewoon Buitenconcert, Wekerom
25 sept. 2010    De Oude Remise, Nieuweschans
6 nov. 2010       Theater Prismare, Enschede
20 nov. 2010     Kronkeltheater, Slagharen
26 nov. 2010     Deventer Schouwburg
11 dec. 2010     Capellenborgtheater, Wijhe
3 mrt. 2011       Theater Globe, Hilversum
9 april 2011       Theater Carrousel, Ommen
21 mei 2011      Theater Idea, Soest
 
Meer informatie over Blue Dew
Website: www.bluedew.nl
Boekingen: StudioKLEINkunst, Marius Klein T – 06 265 521 85 E – studiokleinkunst@hetnet.nl

PR: John Beumer T – 038 4230411 E – bluedew@planet.nl



(Bass)
27/05/2010 06:20

Bookmark and Share
© folkroddels.be
reacties
voeg commentaar toe... (disclaimer)

Folkroddels Radio
bijschrift
  • I
  • streek: Nederland
  • I
  • datum:
  • I
  • genre(s):
    • Keltisch (UK/Ierland)
    • Bluegrass
    • Kleinkunst
  • I
  • website: www.bluedew.nl
  • I
  • email: bluedew@planet.nl
  • I
  • aantal malen gelezen: 1397
  • I
  • artnr: 45524
    redactie
  • I
  • wijzig artikel
  • I
  • upload foto
    verwante artikels
    mail
    Mail dit artikel naar een vriend...
    Recentste Achtergrondartikel 
    achterklap
    Hallo, Op zondag 25 februari 2018, vanaf 14u, hommage-optreden aan John Lundström in Den Beulebak te...

    Welkom op Sonamos Latinoamerica dan: http://www.folkroddels.be/artikels/53204.html
    ...


    Datum is fout!! Het is zaterdag 25 maart !...

    snelnieuws
  • I
  • GUSTAVO ECCLESIA- ARGENTINA
  • I
  • ROBY LAKATOS ENSEMBLE
  • I
  • 3de Festival "Bals et Roses"
  • I
  • QUEBRACHE ARGENTINE TANGO AND FOLK
  • I
  • DÍAZ/MOLINA GUITAR DUO ‘PAMPA DEL PLATA’ ARGENTINA
  • I
  • DOIMNIC MAC GIOLLA BHRÍDE- IRISH TRADITIONAL
  • I
  • MUSIC FROM CRETE
  • I
  • O CLUBE DO CHORO DE BRUXELAS INVITES
  • I
  • Vishtèn // concert i.s.m. CC Sint-Niklaas
  • I
  • Het Brabants Volksorkest Mazur-Polkadag Herent
  • I
  • Jonas Meersmans
  • I
  • Hide & Seek Festival 2018
  • I
  • SCINTILLA- MUSIC FROM BRAZIL
  • I
  • BANSURI MEDITATION FABRICE DE GRAEF
  • I
  • Appelweyre // cd-voorstellingen
  • I
  • BERT CORNELIS ft LAHIRI, MUKHERJEE & CHATTERJEE
  • I
  • STEVEN DE BRUYN & OSAMA ABDULRASOL
  • I
  • LUTHOMANIA SEXTET
  • I
  • AMSTERDAM KLEZMER BAND & SÖNDÖRGÖ
  • I
  • Kuhn FU
  • I
  • LES GOÛTS DE GAND
  • I
  • XENITIA ft. Katerina Fotinaki
  • I
  • YELEMANI TRIO
  • I
  • Zilleghem folk
  • I
  • KOSMOKRATORS & MARIA SPYROGLOU REBETIKO F-NL-E-EL
  • I
  • THE SCIENTISTS (AU)
  • I
  • BOBBY C (BE) / FUSS BENDER (BE)
  • I
  • BOGGAMASTA (BE)
  • I
  • LOS WEMBLER'S DE IQUITOS (PE)
  • I
  • COMM'UNITÉ: 47SOUL (PS) / DE RUDIES (BE)
  • I
  • Marc Hauman & groep/// WÖR
  • I
  • Nieuwe top-Irish band te gast bij vzw OORZAAK
  • I
  • STAGE ‘REBETIKO D’AMERIQUE’
  • I
  • RENAUD DARDENNE-BENJAMIN CLEMENT: PERIPLE MUSICAL
  • I
  • Out Of The Box in Muziekclub 't Ey
    © Folkroddels.be 2005 - Contact - Redactie - Disclamer - Webdesign - Sitemap

    des: Arban