Home > woord/beeld > Concertverslag > Dranouter: het zoveelste verslagje...

> zoek...
> meer zoeken...
 

Dranouter: het zoveelste verslagje...
... van een meisje dat eigenlijk niet van plan was te gaan !!! (Concertverslag)

Wie me een beetje kent weet dat eleen niet in staat is dingen in't kort neer te pennen. Eigenlijk wou ik mijn aanvullingen onder Loliatjes verslagje plaatsen, maar helaas het is te lang en ik vind het zonde van de tijd een deel of zelfs alles te wissen... Vandaar: toch nog een impressie. 'T is te nemen of te laten. Veel plezier ermee...

Na het lezen van zowel Stevens verslagje als dan van Laura kan ik daar eigenlijk niet veel meer aan toevoegen. Wat de één niet zag dat ik zag, had de andere wel gezien. Mijn persoonlijke toppers dit jaar: Follia!, Lenny en de wespen en Emmylou Harris. Mijn grootste flopper, Pax Mundial. Het was nochtans één van de concerten waar ik persoonlijk het meest naar uitkeek. Ik wil absoluut niet alles afbreken van Patricks project, maar over het algemeen, voor mij persoonlijk, meer negatieve punten dan positieve. Vooral de slecht afgestelde micro's en daarmee gepaard gaande te luide muziek en te weinig interactie op het podium maakten het geheel niet de moeite waard om te blijven luisteren. Het ene liedje na het andere volgden elkaar op zonder verhaal, zonder echte samenhang. De muzikanten en gastzangers/zangeres hadden ook niet echt veel voeling met elkaar. Op zich leden de prestaties daar niet onder, maar je werd daardoor niet meegezogen in het geheel. Het boeide niet en na enkele nummers werd het een saaie aaneenschakeling van liedjes. De enige die ook mij echt kon bekoren was Yevgueni. Niet omdat ik me als Klaasgroupie wil profileren, maar omdat dat het enige moment was waarop ik wel eventjes geloofde in het project. Enkel Klaas en de zijnen kwamen voor mij geloofwaardig over. En dat is wat ik zoek binnen muziek: geloofwaardigheid. Ik schrok ongelooflijk over hetgeen die jongen nog meer in zijn mars had dan Nederlandstalige kleinkunst. Jammer van het geheel. Er zat veel meer in dan een naar mijn gevoel snel samensprokkelen van artiesten om samen een podium te dele. Sorry Patrick, je blijft een supermeneer waar ik heel veel respect voor heb, maar dit was één van je minder prestaties.
Zoals hierboven reeds vermeld was ik daarentegen fel onder de indruk van twee groepen die ik eigenlijk wel al een tijdje ken... Follia! en Lenny en de wespen.
dat ik voor Follia! een boontje ('zeg maar boon' hoor ik velen zeggen) heb, geef ik grif toe. Maar wat de heren en dames op dranouter presteerden zou ik velen toch wel eens willen zien nadoen... Oké ja, ook bij hen scheelde er wat met de afstelling van de micro's, maar hun instrumentale nummers kwamen bijzonder sterk uit de hoek. Heel de Palace stond op zijn kop... Ik pleit schuldig: Eleen stond mede op haar hoofd. Mister Grasshopper heeft zeker en vast zijn pluimen verdient en Follia! Een eerbetoon aan dit prachtige beestje vind je onderaan mijn pensels.
Wat Lenny en zijn vriendjes betreft: ze slaagden er moeiteloos in een bomvolle Clubstage op zondagmiddag te entertainen met hun grappige, Nederlandstalige kleinkunst en de mensen met een goed gevoel de dag in te sturen. Je moet het maar doen, een mens op zondagmiddag 12u30 naar de Clubstage lokken met piepkleine oogjes en ze buitensturen boordevol energie. Weg met alle energiedrankjes en zevengranen koeken. Laat Lenny je dag opvrolijken.
Bij slechts twee optredens stond ik echt als aan de grond genageld door de schoonheid van de muziek. Dat was bij Lou Rhodes en Emmylou Harris. Lou Rhodes heeft zo'n supermooie stem. Als kruising tussen Heather Nova en Beth Orthon wist ze me bijzonder goed te bekoren. Jammer dat ze de tent niet muisstil kreeg. Haar 'I can fly' ging door merg en been. Emmylou heeft mijn mond meerdere malen open gekregen van verbazing. Wat een stem, wat een vrouw,... De cd die ze maakte met Mark Knopfler (Ex- Dire Straits) is op zich al een pareltje, maar haar live mogen horen zorgde voor nog een fantastischer gevoel. Ik heb toch af en toe een traantje gelaten van ontroering. Neil Youngs: 'After the goldrush' bracht ze ongelooflijk innemend, samen met haar bassiste en gitariste. Zelfs Laïs kon daar niet aan tippen... Verwondering en bewondering alom dus... Wat mij het meest charmeerde was de dansinitiatie voor kids. Een dikke bos pluimen voor Leentje, Harlinde en Yves. Amai niet!!! Het is een onbeschrijfelijk gevoel hoe die mensjes het tovercirkeleiland met jong en oud wisten te delen. Ik krijg nog steeds een vrolijk gevoel vanbinnen wanneer ik er aan terugdenk. In tegenstelling tot Laura heb ik wel een beetje Schedelgeboorten meegepikt. Die mannen waren ronduit schitterend!! Hoe die de werkelijkheid weten te beschrijven op een cabareteske (vraag me niet om dat woord uit te spreken, want ik kan het niet. laat staan het woord cabaretier) manier is fenomenaal. Bovendien hadden ze een ongelooflijk achtergrondkoor mee genaamd, Mich en Raf Walsschaert en Katleen Vandenhout. Van klasse gesproken. In tegenstelling tot vele van mijn medemensjes kon Vlaamse charmezanger Guido Belcanto mij wel bekoren. Je gelooft het misschien niet, maar de Cirque zat stampvol op het moment dat meneer met de wilde haren een lied over plastic bloemen zong. en hij had gelijk: je kan beter plastic bloemen geven, die verwelken niet !!! Intelligente mens, de Guido... Voorts heb ik vooral gezien wat velen zagen: Luka Bloom, een stukje Marc De Bel, Turdus Philomelos, een stukje EmBRUN, Anveld, een stukje KV express, een stukje Jamie Cullum en een stukje Dazibao. Persoonlijk had ik nog graag Billy King gezien, maar ik arriveerde te laat in Dranouter daarvoor. Nu, het bleek niet echt de moeite te zijn, vertelde men mij, maar toch: de nieuwsgierigheid blijft...
Dranouter 2006 was voor mij misschien niet het topjaar qua goede programmering, maar 'k heb zeker en vast mooie dingen gezien...(eleentje)
10/08/2006 08:12

Bookmark and Share
© folkroddels.be
reacties
heel mooi verslag Eleen. Heb juist de cd van Lenny & De wespen uit de bib geleend... op plaat kunnen ze me (nog) niet volledig bekoren, maar ik geloof gerust dat het optreden schitterend was.

DJ Titanic, 10/08/2006 08:45 (18097) - top
mijn excuses voor de vele typfouten... ik was gelijk een heel klein beetje moe gisteren... bloosbloos...
ja, joris, lenny en zijn vriendjes moet je live zien... mij kan de cd wel bekoren, maar ik ben dan ook een complete kleinkunstfreak... ;-) ik vind dat lenny veel van bart peeters wegheeft. en blijkbaar was ik niet de enige die dat vond, ik dacht lenwë ook... en da's ook zo'n meneer die je moet gezien hebben... ;-)
kijk maar eens op www.lennyendewespen.be voor meer info en optredens...
groensels...


eleentje, 10/08/2006 15:09 (18104) - top
Neen, niet zo maar het zoveelste verslagje hoor !
Eleentje boven !


Streepjes, 10/08/2006 21:43 (18110) - top
"i can fly", "my angel gabriel" noemt dus gorecki he (misschien een beetje teveel nodig voor op de radio dat ik de juiste titel weet om niet te blunderen)

calimero, 10/08/2006 23:27 (18112) - top
Hey Calimero, ik denk dat het nummer niet Gorecki, maar 'Gabriel' heet (nummer 8 op de cd, What Sound van Lamb, kijk maar 'ns op, http://www.musicmeter.nl/album/1730)


Mazurk@, 11/08/2006 00:15 (18113) - top
Billy King was een ware ontdekking! Stevig optreden, de muzikanten stonden heel zelfzeker op het podium, 100% girlpower, amaj! Jaja, het oog wil ook wat en het oog heeft gekregen ...

Willem, 11/08/2006 00:50 (18115) - top
Wordt het nu niet stilaan eens tijd voor een verslag van ergens anders dan vanop Dranouter? Het clubkampioenschap kleurenwiezen in café Den Volle Pint op de markt van Erpe-Mere om maar wat te noemen. ('t Schijnt dat Fons Lammers van coleire zijn kaarten op tafel heeft gegooid omdat Dré Bomans een Klein Misérie wou speln.)

stefan, 11/08/2006 00:54 (18116) - top
^
ik denk dat er op www.kleurenwiezenroddels.be al een verslag van het clubkampioenschap staat :-)


DenBert, 11/08/2006 09:10 (18118) - top
het verslag van het clubkampioenschap is mislukt. De verslaggevers stonden op de markt van Erpe, terwijl (dat hebben we later vernomen) het kampioenschap bezig was op de markt van Mere. We hebben daar dan maar een mooie fotoreportage gemaakt van de st. martinuskerk, duivenclubcafé "den engel", frietkot "bij de dulle friet" en van bij rosa en modest thuis met een koffie en een patéeken.

DJ Titanic, 11/08/2006 11:05 (18119) - top
Naar het schijnt wat de St. Martinduskerk die dag erg in vorm.

Jåk, 11/08/2006 12:14 (18120) - top
allé jong, bij rosa en modest. goh die zou kik graag eens interviewen... dat lijkt me echt wel iets voor de folkroddelssite, zo'n interview met twee senioren over koffie en patekes... mag ik stefan (jak hé, de niet altijd negatieve kritiek gevende stefan...), mag ik? plieieieieieies...

eleentje, 11/08/2006 13:30 (18123) - top
Allée, omdat gij het zijt. Maar dan wel enkel vragen over folk hé.

Jåk, 11/08/2006 13:36 (18124) - top
yes !!!! mercie hé? ik beloof u dat ge er geen spijt van zult krijgen... ;-)

eleentje, 11/08/2006 13:53 (18126) - top
stel ook wa vragen over het clubkampioenschap kleurenwiezen.
Misschien weten zij wel meer... :-)


DenBert, 11/08/2006 14:15 (18128) - top
da meug nie hé?'t moet over folk gaan... ;-) ma als ge wilt, ik wil hier bij de senioortjes op mijn werk wel eens rondvragen hoe't met dat clubkampioenschap gesteld is hoor... alhoewel ze binnenkort wel een kampioenschap petanquen houden tussen de verschillende dienstencentra in gent. daarna is er wel een kampioenenviering. is dat ook goed?
groensels...


eleentje, 11/08/2006 14:45 (18129) - top
voor mij is da een goed alternatief :-)

DenBert, 11/08/2006 20:58 (18139) - top
voeg commentaar toe... (disclaimer)

Folkroddels Radio
bijschrift
 • I
 • streek: West-Vlaanderen
 • I
 • datum:
 • I
 • genre(s):
 • I
 • website: www.folkdranouter.be
 • I
 • email:
 • I
 • aantal malen gelezen: 2585
 • I
 • artnr: 27498
  redactie
 • I
 • wijzig artikel
 • I
 • upload foto
  verwante artikels
 • I
 • Dranouter 2006 - een terugblik (Concertverslag)
 • I
 • Dranouter 2006 (Concertverslag)
 • I
 • Folkfestival Dranouter 06: in een nieuw kleedje (Opinie)
 • I
 • Dranouter 2006: De zaterdag (foto-reportage)
 • I
 • Aran op Dranouter 2006 (foto-reportage)
 • I
 • DRANOUTER 2006 - donderdag (foto-reportage)
 • I
 • DRANOUTER 2006 - vrijdag (foto-reportage)
  mail
  Mail dit artikel naar een vriend...
  Recentste Concertverslag 
  achterklap
  Dit concert is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  Dit evenement is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  Dit concert is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  snelnieuws
  © Folkroddels.be 2005 - Contact - Redactie - Disclamer - Webdesign - Sitemap

  des: Arban