Home > recensies > Demo > ... Alles is van iedereen,

> zoek...
> meer zoeken...
 

... Alles is van iedereen,
demo cd recensie 2007 door Jan-Paul van der Meij (Demo)


... Alles is van iedereen, demo cd recensie 2007
Door: Jan-Paul van der Meij
Gepubliceerd op: 02-03-2007
Oorspronkelijke publicatie


Gent is de thuisbasis van de Sons Uniques. De achtkoppige band maakt een aanstekelijke mix van Nederlandstalige dans- en feestmuziek, Ska, Reggae, Gipsy met invloeden uit de Nederpop. Zanger/gitarist Pieter Mathhys schreef vanaf 2001 een uitgebreid repertoire aan liedjes bij elkaar. Genoeg voor 90 minuten live muziek zegt de site.

Waarom er op deze cd niet meer dan vier nummers staan wordt mij niet duidelijk.
De Sons timmeren aardig aan de weg met een serie leuke optredens in het vooruitzicht (o.a. Sleutelrock 2007, Cirque Constance roadshow, Emerganza festival) En met de deelname aan ongekend talent van de NCRV doet de groep ook haar intrede in Nederland.

In januari 2007 werd "Alles is van iedereen" opgenomen onder de vleugels van producer Eric Van Biesen (o.a. bassist bij Gorki, Muziekcollectief,...).
De productie van Eric Van Biessen klinkt goed en weet het enthousiasme van de band goed weer te geven. De zang en het spel klinken zowel beheerst als spontaan waardoor je het prettige gevoel krijgt naar de opname van een intiem concert te luisteren. Zeker bij de gezellig walsende vierde track In de speeltuin.
Het titelnummer Alles is van Iedereen opent met een loopje dat geleend is van het nummer Asturias van de Spaanse componist Isaac Albeniz (1860 - 1909). Paco de Lucia is tot nu toe de bekendste uitvoerder van het stuk en The Doors citeren ook uit de compositie in hun nummer Spanish Caravan. Het lijkt erop dat het loopje van Albeniz werkelijk van iedereen is!
De teksten van de liedjes zijn grappige verhaaltjes en gedachten kronkels. De band zou aan kracht kunnen winnen als de refreinen iets pakkender teksten zouden hebben die echt in je hoofd blijven hangen. Iets wat je bij deze muziekstijl eigenlijk wel een beetje verwacht. Maar na een aantal keer beluisteren heeft het toch wel iets om Matthys vol passie en overtuiging de tekst van het derde nummer te horen zingen: "Overschrijvingsformulieieieier...!"

Al met al is dit een superleuk cd'tje dat je gerust op kunt zetten tijdens een spetterend feest.
Als je vind dat vier liedjes van de Sons Uniques veel te kort- en te vlug afgelopen is, doe dan gewoon wat ik ook doe: nog een keer draaien!

Sons Uniques, band samenstelling:
Pieter Matthys - Zang, spaanse gitaar
Sven Vermeulen - Gitaar
Riet Aerts – Toetsen
Liesbeth Claeyssens - Zang
Klaas de Conink – Drums
Maarten van Houcke - Akkordeon en trombone
Freek Lauwers – Bas en zang
Koen Eeckhout – Trompet en harmonica


(OQ)
04/03/2007 10:43

Bookmark and Share
© folkroddels.be
reacties
Of alles werkelijk van iedereen is, laat ik bij deze in het midden. Wat ik wel zeker weet is dat het schrijven van een CD recentie over je eigen werk in de superlatieve termen zoals u dat doet beste OQ, op deze site eigenlijk niet toegelaten. Ik moet toegeven dat je het wat handiger aanpakt dan menigeen die we hierover al terecht moesten wijzen. Zinnetjes als 'Waarom er op deze cd niet meer dan vier nummers staan wordt mij niet duidelijk' zijn werkelijke instinkers om de ware bedoelingen van de 'fake recencent' te verbergen. Eigen lof stinkt. Laat dat voor n keer duidelijk zijn. Dit is geen site zoals myspace waarop je zo hard kun roepen als je wil dat je de beste bent. Wij willen graag informeren, maar ook wel een beetje kritisch staan tov wat artiesten doen. Zonder daarom onvriendelijk te willen zijn.

Ik hoop dat mijn reaktie gevolgen heeft. U moest zich diep schamen voor het misbruik dat u maakt van de open cultuur van deze site.

Hoogachtend,


knorrie, 04/03/2007 12:09 (20591) - top
knorrie Ik vind dat jij gelijk hebt. Ik ben niet altijd 100% met uw mening akoord.Maar het is wel makkelijk om eigen cd te bespreken. Alsof ik zou zeggen dat mijn eigen blog en foto's en filmpjes de beste zijn die er te vinden zijn op internet!!! jaaaaa right.

luis, 04/03/2007 12:20 (20592) - top
Beste Knorrie en Luis,
Mag ik jullie erop wijzen dat ik/Sons Uniques die recensie niet zelf geschreven hebben. Als je "alles" leest zie je in het artikel staan ?door Jan-Paul van der Meij?, er staat zelfs een link naar de oorspronkelijk publicatie.
Als je de moeite had genomen deze eens aan te klikken had je gezien dat je doorverwezen werd naar www.studioartistx.nl, waar de demo bespreking van de Heer Van der Meij gepubliceerd is.
Dus beste Knorrie, wij roepen niet hard dat wij de beste zijn en maken geen misbruiken van de open cultuur van deze site. Trouwens vind ik dat je, om het in uw woorden te zeggen, dat u zich diep zou moeten schamen om de redactie van Folkroddel aan te vallen. Ze hebben het artikel goedgekeurd en ik wil er mijn goede reputatie op verwedden dat ze wel de verwijzing naar de oorspronkelijk publicatie gezien hebben.OQ, 04/03/2007 12:54 (20593) - top
Knorrie (of dat werkelijk je naam is laat ik in het midden), ik vind het fantastisch dat je jezelf een intellectueel imago tracht aan te meten door je zinnen wat op te vrolijken met woorden als "menigeen" en "superlatieve". Als je echter niet door de mand wil vallen, zoals dat nu pijnlijk het geval is, zou ik je toch aanraden om ook eens wat lessen grammatica (zinsbouw) te volgen. Ook de hilarische wijze waarop je eerst recensie met een t en daarna recensent met een c schrijft spreekt boekdelen. Net als het woord "reaktie" trouwens... De voorkeurspelling werd reeds jaren geleden naar de geschiedenisboeken verwezen maar dat wist je wel al denk ik, anders had je cultuur ook wel met een k gespeld. Het zal dan ook gewoon onwetendheid zijn die tot deze wel flagrante (op schokkende wijze duidelijke => overduidelijke) fouten geleid heeft. Voor je je kwaad maakt: ik ben inderdaad zo iemand die fake-intellectuelen (mt koppelteken, inderdaad) graag op hun fouten wijst... zonder daarom onvriendelijk te willen zijn natuurlijk, want zo zijn we!

Brugopoli, 04/03/2007 14:39 (20594) - top
Vooraleer we hier weer een woordenoorlog starten :
- OQ : ik stel voor dat je een kopie van de cd ter beschikking stelt van de folkroddelsredactie. Dan kan er hier een neutraal verslag van gemaakt worden. Neem gerust contact met me op als je genteresseerd bent.
- Brugopoli : Knorrie is niet zijn echte naam, maar dat speelt hier niet echt een rol. Knorrie is wel een intelligente man - dat er nu eens enkele spellingsfouten in zijn reactie zitten, verwondert me wel enigszins. Hij heeft de literatuur nl met de paplepel meegekregen. Maar da's hier eigenlijk niet van toepassing... Misschien kan je wl bewijzen dat je ook goeie verslagen kan schrijven, maar dan moet je wel akkoord gaan om je profiel wel publiek te maken.

Groeten,

Dries Feys.


Tsjoecha, 04/03/2007 15:56 (20595) - top
Het is niet omdat je vader schrijver is, dat je zelf ook kan schrijven, Tsjoecha. Mijn vader is bijvoorbeeld een geweldig bouwvakker, maar zelf bak ik er absoluut niets van. Nochtans heb ik het steengruis ook met de paplepel meegekregen.
In mijn herinnering is Knorrie iemand met een vlotte pen, maar jammer genoeg minstens even vlot met schrijffouten, dt-fouten inclusief. Ik heb het eerste het beste artikel van de man nog eens nagelezen (http://www.folkroddels.be/artikels/28976.html), en daar treffen we tientallen taalfouten aan, met inbegrip van de obligate dt-fout. In de commentaar onderaan waagt hij zich nog minstens drie keer aan "recentie", hoewel zijn gesprekspartners het hebben over zijn "recensie". Maar dat is hem alvast vergeven.
Ik denk dat Brugopolie een beetje op de man wil spelen, omdat knorrie dat ook doet. Hij gebruikt trouwens dezelfde bewoordingen.
"U moest zich diep schamen", zoiets getuigt volgens mij van weinig respect voor OQ. Bovendien vind ik die uitval helemaal onterecht.


hector, 04/03/2007 17:11 (20596) - top
Allee, we zijn weere goe bezig...

DROMADER, 04/03/2007 19:03 (20597) - top
ik lag (hi hi) me een breuck !!!

Rudy, 04/03/2007 19:13 (20598) - top
knorrie heeft het klaargespeelt.

luis, 04/03/2007 19:18 (20599) - top
Als ik de mist in ga, ben ik wel zo eerlijk om dat ook toe te geven hoor. Sorry voor dit misverstand. Ik had inderdaad eerst de link naar het oorspronkelijke artikel moeten volgen. Maar nu ik dat wel heb gedaan, blijf ik wil nog steeds vinden dat het niet echt van bescheidenheid getuigt dat een muzikant van een band zelf een recentie van iemand anders over zijn eigen werk op deze site zet. Net zoals Dries voorstelt: stuur gewoon je demo naar de redactie van folkroddels en je kunt van ons een bespreking gratis en voor niets krijgen. @ hector: het artikel over Dree's boek is belange niet mijn eerste artikel voor deze site. @ Brugopoli: er zijn blijkbaar nog steeds mensen die 'kunnen spellen' verwarren met 'kunnen schrijven'. Volgens mijzelf kan ik geen van beide. Het 'niet kunnen spellen' is aan een milde vorm van dislexie te wijten waaraan ik leid. Daardoor heb ik het van nature nogal moeilijk met verchillen tussen ei/Y, D of DT, tussen n's, C/K voorkeuren, dubbelletters, open en gesloten lettergrepen en wat weet ik nog al. Het niet kunnen schrijven is dan weer te wijten aan een vergevorderd OEdipuscomplex ;-) Voor de rest amuseer ik me geregeld kostelijk met taal. Wat anderen daarover vinden/denken is hun zaak. Bovendien zou ik de professionele schrijvers (zij die literatuur plegen om den brode dan) die veel spellingsfouten maken de kost niet willen geven. En breek mijn bek niet open over voorkeurspelling, want daar doe ik als linguist al helemaal niet aan mee. Gewoon geen goesting om naar de pijpen te dansen van een bende kamergeleerden die denken dat ze weten wat taal is.

En als het die mannen van Sons Uniques nog willen, bespreekt deze gesjeesde recencent (of hoe schrijf je dat ook al weer? reesensent, ressenssent of recensent?) hun demo voor deze site. Op voorwaarde dat ik hem ook goed kan vinden. Want ik bespreek alleen muziek die ik ook goed vind. Kwestie van geen tijd te verliezen met ergernis.

Salut, uw nog steeds toegenegen,


knorrie, 04/03/2007 19:42 (20600) - top
Lap... daar gaan we weer.....
Ikzelf ben diegene die dit artikel heeft goedgekeurd. Aangezien dit werd gepost door 'OQ' vermoedde ik ook eerst dat dit een recensie was 'van eigen hand'. Ik heb echter nagekeken vanwaar de oorspronkelijke recensie komt, en dit blijkt dus geen eigen recensie te zijn....
Ik vrees dus dat je commentaar niet tercht was, Knorrie...
Jammer dat er hier (opnieuw) zo op de man wordt gespeeld... En dat (o.a.) voor een paar taalfouten.... Mensen, eventjes een nieuwtje: NIEMAND IS PERFECT!!!


Marjolein, 04/03/2007 19:46 (20601) - top
ikke ben ook niet perfect ik volgde knorrie zonder dieper te lezen. Maar zie sitaat Marjolein. Knorrie ik heb waarschijnlijk ook een vorm van dyslexie en moet daarom 13 maart testen ondergaan. Dat er kritiek komt op uw taal ik heb daar geen probleem mee omdat ik ook over uw fouten ook lees alsmede de mijne. lang leve de dyslexisten!!!

luis, 04/03/2007 20:53 (20602) - top
Mensen toch, inderdaad Marjolein, niemand is perfect. Dit zou trouwens ook een leuke titel zijn voor een liedje. Nog eventjes reageren op het idee van Tjoescha, ik heb vorige week een demo opgezonden naar Folkroddel, als ik me niet vergis heb ik hem op 20 of 21 feb gepost. Hopelijk word die door het Folkroddel team beluisterd en gerecenseerd.


OQ, 05/03/2007 00:22 (20606) - top
Bij het posten van die recensie had ik natuurlijk wat reacties verwacht. Meer in de zin van, bij deze uitspraak kan ik me volledig aansluiten of bah neen, ik vind de muziek slecht?.. Wat ik wel niet verwachte was een volledige uiteenzetting van de regels van het groene boekje of het medische dossier van een lezer.

OQ, 05/03/2007 00:38 (20607) - top
Knorrie, nog even om het af te leren. Zopas is hier door een manager (Klesie, om hem niet te noemen) een recensie gepost over een groep (Ambrozijn) onder zijn hoede. Superlatieven bij de vleet, uiteraard. Gelden je opmerkingen ook voor hem ?

ps. Ik wist dat je al heel wat bijdragen hebt geleverd. Met "het eerste het beste" bedoelde ik eerder "een willekeurig". Je schrijffouten waren je vooraf al vergeven. Blijven posten, jouw recensies, en waag het niet dat ene woord ooit correct te schrijven ;-)


hector, 05/03/2007 00:50 (20608) - top
Man, man... Een paar daagjes zonder internet en dan dat weer op je boterham krijgen. Zucht...
Demo van Sons Uniques is inderdaad aangekomen en zal dus worden opgestuurd naar Knorrie.


Jk, 05/03/2007 12:28 (20612) - top
Tja, ik merk dat alsmaar meer sites hun shoutbox en forum afsluiten omdat mensen het blijkbaar niet op een deftige manier oneens met elkaar kunnen zijn, er dingen op plaatsen die er niet toe doen of ongepaste reclame lanceren. Het zou toch jammer zijn als deze site dit ook zou moeten doen.

Vanuit de struikjes.


struikrove, 05/03/2007 14:17 (20613) - top
Niet zo pessimistisch, roverke ! Ik heb folkroddels al zo'n drie jaar als internetstartpagina ingesteld staan en ik vind de site nog steeds fantastisch. Er worden dagelijks artikels gepost en op bijna elk artikel komen er wel reacties. Als er af en toe eens een malafide bedoeling achter zit, dan blijft dit een verwaarloosbaar percentage.
Gelukkig is er een alerte -vrijwillige- redactie en een misverstandje kan in de beste families voorkomen, dus ook in onze steeds maar groeiende folkfamilie.
Als het echt nodig is wordt er gepast opgetreden, zoals met de zgn. 'nieuwe'. Die z'n haring heeft niet lang gebraden. En zo hoort het.
Jak ('k ben vergeten waar m'n bolletje staat) : deze site is en blijft super, man !


Rudy, 05/03/2007 15:57 (20614) - top
voeg commentaar toe... (disclaimer)

Folkroddels Radio
bijschrift
 • I
 • streek: Niet doorgegeven
 • I
 • datum:
 • I
 • genre(s):
 • I
 • website: www.myspace.com/s...
 • I
 • email: sonsuniques@mad-c...
 • I
 • aantal malen gelezen: 3801
 • I
 • artnr: 31765
  redactie
 • I
 • wijzig artikel
 • I
 • upload foto
  verwante artikels
  mail
  Mail dit artikel naar een vriend...
  Recentste Demo 
  achterklap
  De komende weken treedt Airboxes geregeld op in binnen- en buitenland. Zie www.airboxes.be voor meer...

  Dit concert is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  Dit evenement is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  snelnieuws
 • I
 • Andries Boone
 • I
 • Lieven Tavernier Verloren in de tijd
 • I
 • Flairck Back Alive
 • I
 • WR - About Towers
 • I
 • The Imaginary Suitcase - nieuwe single uit
 • I
 • KALEIDOSCOPE- UNE AVENTURE MUSICALE
 • I
 • ANIMA AMICI AMERICA LATINA
  © Folkroddels.be 2005 - Contact - Redactie - Disclamer - Webdesign - Sitemap

  des: Arban