Home > info/links > Portaalsite > Oude Muziek Brabant

> zoek...
> meer zoeken...
 

Oude Muziek Brabant
Ontwikkeling, promotie en productie van oude- en historische volksmuziek (Portaalsite)

::|::Stichting Oude Muziek Brabant::|:: is een piepjonge stichting met een voorliefde voor het oude. 

OMB richt zich op ontwikkeling, promotie en productie van oude- en historische volksmuziek in de zuidelijke Nederlanden, m.n. Brabant (Nederlands en Vlaams) voor gezelschappen uit Brabant én daarbuiten.

Daarnaast mag OMB zich gespecialiseerd weten in regionale/lokale projecten op historische plaatsen. Hierbij mobiliseren wij (in opdracht) de lokale culturele kaarten en stellen met hen een historisch programma samen en richten de locaties in. Voor OMB is artiestenbemiddeling zeker niet vreemd al is dat niet onze hoofdactiviteit. Wij ontwikkelen ook oude muziek-acts ism (straat)theater, joculatri etc. aangevuld waar nodig met andere disciplines. Inmiddels vonden diverse gezelschappen hun weg naar ons.
Voor advies,Public Relations, regie en bemiddeling. Er is een cursus Song & Performance op komst voor gezelschappen. Hierin worden gezelschappen begeleid in het presenteren van een specifieke act of algemene presentatie. We besteden aandacht aan de combi ademhaling en beweging, gebruik v/h speelvlak, publieksopbouw, gebruik van attributen, dictie en de psychologie van de symmetrie. Elk deelnemend gezelschap werkt aan specifieke wensen, door hen aangegeven. De cursusdag sluiten we af met een heus concert voor publiek. Er zit weer een promotie-c.d. aan te komen met o.a. Wim Poesen, Marius Lutgerink & Ruud v/den Berg en De Blauwe Schuyt. Dit najaar presenteren we een kerstprogramma op een historische locatie. Hou ons dus in de gaten!

We hebben net onze nieuwe website geopend: www.oudemuziekbrabant.nl(Duyvelslier)
16/01/2004 19:02

Bookmark and Share
© folkroddels.be
reacties
Leuke site! Als je artist bent en uit Vlaams (of Nederlands) Brabant komt en in Brabant wil optreden dan moet je je aansluiten. Ik weet dat ze een stichting aan het oprichten zijn. Nu al is er gigantisch veel activiteit achter de schermen! Ik weet dat er veel zit aan te komen daar, dus hou dat echt in de gaten! La Zja Zja.

La_Zjazja, 18/01/2004 18:20 (79) - top
Kan ik beamen. Ze adviseren veel achter de schermen aan allerlei organisaties. In september starten ze een heuse cursus oude muziektheorie, gegeven door Marsja Mudde; ieg in Den Bosch + waarschijnlijk ook in Tilburg en Maastricht. Ze hebben een mooi netwerk daar.

Pastellia, 23/01/2004 19:28 (100) - top
Goed bezig OMB! Ik kom jullie echt overal tegen. Dat kan ik erg waarderen.

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 11/02/2004 18:39 (144) - top
Hallo. In diverse geschreven uitingen staat dat Marius Lutgerink en Ruud van den Berg als duo op Folkbal meets Boombal in mei al vast zijn geboekt. Hier hoort echter duidelijk vermeld dat dit nog een OPTIE betreft. Wij betreuren deze fout. Mea maxima culpa. Renk, Oude Muiek Brabant

Duyvelslier, 04/03/2004 12:21 (295) - top
Hoi. Ik heb net jullie nieuwe concepten gezien (bedankt voor het toesturen). Erg mooi weer dit jaar! Jullie komen snel weer naar het Antwerpse? Maeghedecken

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 04/03/2004 18:38 (300) - top
Marius Lutgerink en Ruud van den Berg zijn inmiddels vastgelegd voor donderdagavond 20 mei. Voor tijd en locatie: hou de publicaties in de gaten! Renk

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 03/04/2004 20:03 (575) - top
Win 2 x twee kaarten voor het Schütz-concours van oude muziek nu in Hoorn, 11,12 en 13 juni. Kijk morgen op onze site voor de vraag of wacht onze nieuwsbrief af! Renk

Duyvelslier, 21/04/2004 17:31 (732) - top
::|:: Win 2 x 2 kaarten voor het Schütz concours in Hoorn!

Zin in? Beantwoord dan de volgende vraag. Bekijk de internetpagina van de St. oude muziek nu. op http://www.oudemuzieknu.demon.nl/

Ergens op de pagina staat aangekondigd een workshop voor zangers op vrijdag 11 juni in het Foreestenhuis in Hoorn. De vraag: Onde leiding van wie staat deze workshop?
Stuur je antwoord naar info.oudemuziekbrabant@home.nl . Onder de goede inzendingen verloten wij 2x twee kaarten.


Duyvelslier, 24/04/2004 11:37 (777) - top
Hallo muziekliefhebbers. Sinds afgelopen maandag is Oude Muziek Brabant officieel STICHTING OUDE MUZIEK BRABANT!
Uit de statuten
Artikel 2
De stichting heeft ten doel:
1. Bevordering van de speelbaarheid van historische volksmuziek en de oude muziek in de Zuidelijke Nederlanden en met name Brabant, door onstersteuning in practische en theoretische zin;
2. Zoeken naar aansluiting vanuit de conservatoria, andere opleidingen en cursussen op de (historische uitvoerings)praktijk door creëren van speellocaties en gelegenheden via het eigen netwerk en het door deze praktijk gevormde netwerk ;
3. Bevorderen van historische volksmuziek door initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van acts in combinatie met andere disciplinesm waarbij (straat)theater een belangrijke rol zal spelen;
4. Bevorderen van de beschikbaarheid en populariteit van de draailier in spel, instrumentenbouw, opleiding en promotie van instrument, repertoire én muzikant; en
5 Het ontwikkelen, produceren en uitvoeren van eigen producties.
De stichting beoogt niet het maken van winst.

Renk van Oyen


Duyvelslier, 19/05/2004 22:43 (1054) - top
::|:: Win 2 x 2 kaarten voor ensemble Corona! ::|::
(zucht) Sommige mensen blijven zondagskinderen.

Voor de zielsgelukkigen die onze (tijdelijke) webstek frequenteren hebben we weer wat leuks: 2 x 2 kaarten voor een juni voorstelling van ensemble Corona in Amsterdam.

Het betreft een voorstelling van Corona waarbij voor historische dans een mooie rol is weggelegd. Ook vanuit Vlaanderen is Amsterdam heel goed te bereiken. Dus muziek- én dansliefhebbers opgelet!

Jullie hoeven alleen maar een vraagje te beantwoorden en de eerste 2 die reageren krijgen de kaarten van Corona. Zijn het er meer, dan verloten we de kaarten.

In onze nieuwsbrief die de laatste 2 dagen van deze maand bij jullie op het bureau ligt staat de prijsvraag. We geven alvast een tip: bestudeer de site van Corona want dáár zal de vraag over gaan!

http://www.ensemble-corona.com/nl/home.html


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 27/05/2004 11:58 (1109) - top
Oude Muziek Brabant krijgt eigen website !

Na 7 maanden op een tijdelijke webstek van msn, krijgt St. Oude Muziek Brabant dan eindelijk haar eigen welverdiende webstek.
Bert Spin van Bert Spin Interactive gaat onze nieuwe webstek hosten voor ons.

De nieuwe webstek krijgt een eigen forum, interactieve mogelijkheden en een uitgebreidere redactie dan nu het geval is. We proberen de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. De site is niet alleen ons visitekaartje voor het web maar tracht ook een nieuwsmedium voor de sector te zijn.
Ook krijgen we nieuwe e-mailadressen. T.z.t. komen we met een 'verhuisbericht.'

Nog meer goed nieuws: In de nieuwsbrief en op deze site hebben jullie kunnen lezen van het schandalige verhaal/geschil met de mensen van beginthier.nl. Dankzij de inspanningen van Bert Spin is DE HELE INHOUD van oudemuziek.beginthier.nl overgezet naar een nieuwe pagina! Binnenkort kunnen dus alle koppelingen naar oudemuziek.beginthier.nl worden omgezet naar deze gloednieuwe en goeie koppelingenpagina! Bedankt, Bert!!

Bert Spin Interactive
Bert Spin BNO
Stevertsemolen 40
5612 DV Eindhoven
T: +31 40 245 77 47
F: +31 40 243 89 40
<info@bertspin.nl>


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 02/06/2004 12:04 (1180) - top
Hallo mensen, Bij het on-line gaan van onze nieuwe webstek zijn er ontzettend mooie prijzen te vergeven! Concertkaarten, 3 dagen gratis naar Folkwoods, een klassieke gitaar en nog meer. Enkel 3 vragen beantwoorden. Groeten, Renk (OMB)

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 27/08/2004 10:00 (2064) - top
C.D. PROMO DEEL II BEKEND: ? Ghans Ghemelîc Goet Ghemoet ?

De Herfst en Winter Collectie (vervolg op de Voorjaarsselectie) bevat dit keer vnl. oude muziek. Bij de Voorjaarsselectie was dit historische volksmuziek. Er is één uitzondering gemaakt: duo Lutgerink & van den Berg jr. Zij spelen Franse historische instrumentalen op doedelzak en trekzak.

De promotie c.d. bevat muziek van de volgende gezelschappen/muzikanten:

- De Blauwe Schuyt;
- Saffloer (in nieuwe bezetting);
- Duo Lutgerink & Van Den Berg;
- Duo Wim Poesen & Steve Laird;
- Vocaal ensemble Con Piacere;
- Capriol.

Let de komende dagen op de site, want er volgt snel meer informatie.

- Verkrijgbaarheid
In tegenstelling tot de promotie c.d. deel I (Paopekanneken Slurrie), is deel II ook voor publiek te verkrijgen. Voor publiek kost de c.d. E. 6 (incl. verzendkosten).

Voor organisatoren, programmeurs, media en musea is de c.d. gratis. Stuur een voldoende gefrankeerde enveloppe naar:

St. Oude Muziek Brabant
t.a.v. Renk van Oyen
p/a Sint-Lucasstraat 16
5211 ZG, 's-Hertogenbosch, Nederland


? Ghans Ghemelîc Goet Ghemoet ? verschijnt half oktober 2004.


Duyvelslier, 09/10/2004 17:58 (2566) - top
Hallo beste Folkroddelaars, Dat de oude muziek erg veel raakvlakken heeft met de folk/historische volksmuziek dat weet iedereen. Onderstaand bericht is dan ook hier op zijn plaats, denk ik. Groeten, Renk van Oyen

Stichting Oude Muziek Brabant presenteert een Sfeervol kerstconcert van Ensemble Con Piacere `Natale Con Piacere?
(`Kerst met genoegen?)

Vrijdag 17 december 2004 speelt in De Toonzaal ?s-Hertogenbosch, Noord-Brabant(voorheen: Muziekcentrum) het ensemble Con Piacere (?met genoegen?) een sfeervol kerstconcert. Organisatie is in handen van de Stichting Oude Muziek Brabant.

Eeuwen Geeuwen Niet! Dat blijkt uit de warme klanken van Con Piacere. Op het programma staan sfeervolle kerstliederen uit voornamelijk de 16e en 17e eeuw. Liederen die men vroeger op straat zong rondom de vuurkorf en die voor u uit de vergetelheid worden opgediept. Meer informatie vindt u op www.conpiacere.nl en www.oudemuziekbrabant.nl. De liederen worden elk toegelicht en afgewisseld met gelezen teksten. In `Natale Con Piacere? zingt men o.a. liederen van Praetorius, Seger en Weiss.

Con Piacere is een volwaardig ensemble met vijf zangers en enkele instrumentalisten, waaronder de theorbe. De bezetting wisselt per project. Het ensemble onderscheidt zich naast de repertoirekeuze (Renaissance en vroeg-barok) door de prachtige kostuums waarin zij optreden en de interactie met het publiek. Met een kwinkslag naar de teksten kondigen zij hun muziek zelf aan en waar mogelijk wordt het publiek hierin betrokken. Zo kan Ensemble Con Piacere u binnen voeren in de wereld van wijze lessen, ruziënde echtgenoten, drinkgelagen en ballades. Maar ook het religieuze repertoire wordt niet geschuwd.

Sopraan: Joyce Vermeer
Alt: Jannelies Vermeulen
Tenor: Hans Schimmel
Bas: Jurgen van der Ent
Theorbe: Teun Lingeman

Vanwege de bijzondere presentatie van de groep wordt het ensemble veel gevraagd voor optredens in oude stadscentra, kastelen, raadhuizen en andere historische locaties.

AANVANG 20.00 uur (einde voorstelling is rond 21.30) Er is een pauze. Gratis voorbespreking om 19.00 uur.
Entree: E. 8,25
Voorverkoop via De Toonzaal en aan de kassa. Kaarten dienen uiterlijk half uur voor aanvang te worden afgehaald.

PUBLIEKSINFORMATIE
Adres: Prins Bernhardstraat 4-6. Vlakbij is parkeergarage Wolvenhoek: gratis op werkdagen ná 18 uur. Routebeschrijving op www.detoonzaal.nl)

Info kaartverkoop: info@detoonzaal.nl (tel. reserveringslijn 073-6122123)

Info inhoudelijk: info@oudemuziekbrabant.nl 062-4805848 (Renk van Oyen) www.oudemuziekbrabant.nl

De c.d. `Natale Con Piacere? is verkrijgbaar via het ensemble (www.conpiacere.nl) en na het concert op 17-12.

De promotie c.d.?s van Oude Muziek Brabant zijn te verkrijgen via OMB en na het concert op 17-12.

PERSINFORMATIE
De leden van het ensemble worden graag uitgenodigd voor een interview of fotosessie. Op hun internetpagina zijn foto?s te downloaden voor persgebruik. Het ensemble is tevens te benaderen voor presspacks met recensies en foto?s. Perscontact ensemble: Hans Schimmel. tel/fax: 0316-265141 hans@conpiacere.nl.


Duyvelslier, 15/11/2004 14:51 (3050) - top
Vrijkaarten KADRIL! Jawel, het is zover. E i n d e l ij k komt Kadril weer in Den Bosch. Uiteraard heeft ondergetekende alvast een kaartje voor zichzelf bedongen. Maar.... we mogen 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor het concert van Kadril zondag 9 januri in 's-Hertogenbosch. Zie onze nieuwsbrief van morgen of, als je niet kunt wachten, zie onze site, vandaag al. Onder de goeie inzendingen verloten we de kaarten. Groeten, Renk

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 05/12/2004 17:13 (3508) - top
Gratis Kaarten voor Kadril in Den Bosch nog 6 dagen geldig! De vraag staat op onze site. We hadden al binnen 1 uur na verzending van onze nieuwsbrief (KliekInDeBus) 20 inzendingen. Meedingen naar 2x2 vrijkaarten voor het concert in Den Bosch kan nog gedurende 6 dagen! Renk

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 12/12/2004 12:09 (3655) - top
Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Tejo Wouters afgelopen zondagmiddag (5 juni) is overleden. Hij was o.a. bekend van het gezelschap Saflloer.

BERICHT VAN DE FAMILIE VAN TEJO:
Aan alle goede vrienden en kenissen van Tejo Wouters

Zoals U ongetwijfelt weet is Tejo ernstig ziek.
Tejo was momenteel in behandeling in het Academisch ziekenhuis in Leuven waar hij deelnam aan een experimentele kuur om zijn ziekte te bestrijden. Tejo heeft drie kuren ondergaan. Hij kreeg de mededeling dat hij waarschijnlijk na de derde kuur zeer vermoeid zou zijn. De vermoeidheid kwam inderdaad , maar hij heeft daarbij helaas een infectie gekregen. Vanwege zijn sterk verminderde weerstand kreeg de infectie de kans om in een zeer korte tijd zijn gehele lichaam te infecteren. Tejo is op zondagochtend met spoed naar het ziekenhuis in Veldhoven gebracht, maar daar kregen we al vrij snel het bericht dat hij helaas niet meer te redden was.
Tejo is, bijgestaan door zijn vrouw Evelyn, de kinderen Jennemieke en Pieternel en hun vrienden, en zijn broers en zussen om 13.40 gestorven.

Omdat de familie helaas niet alle adressen van de vrienden en kennissen kon vinden, maar wel een groot emailbestand vond op zijn computer wordt U, helaas wat onpersoonlijk via dit medium op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

De avondwake voor Tejo is Woensdag om 21.00 in de kerk te Reusel
De plechtige uitvaartdienst is op Donderdag om 14.00 uur in de kerk te Reusel.

Tejo is thuis.
U kunt persoonlijk afscheid van hem nemen op
Dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur
Woensdag van 17.00 tot 19.00 uur

Het contactadres is
Fam Wouters, Kloosterekker 14,5541 DB Reusel

Email:(Broer van Tejo) cwfuga@chello.nl

Namens de familie van Tejo, Cees Wouters: Molenstraat 29
5541 CK Reusel, Noord-Brabant (Nederland)


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 07/06/2005 20:30 (7947) - top
Bovenstaand bericht is natuurlijk door mij geplaatst. Renk

AFR (Anonieme Folkroddelaar), 07/06/2005 20:31 (7948) - top
*** Promo c.d. OMB: Dubbelaar in voorjaar 2006. ***

Wegens drukte dit najaar en enkele projecten die publicitair gezien de promotie c.d. oude muziek- zoals die elk najaar verschijnt -in de weg zouden staan, hebben we besloten dit najaar geen promotie c.d. oude muziek te brengen. In plaats hiervan komt in het voorjaar een "dubbelaar" uit, met een deel historische volksmuziek en een deel oude muziek.

Op het deel oude muziek (deel IV) zal onder meer te horen zijn:

- La Primavera
- Ensemble Trigon
- Schola Cantorum Brabantiae
- Cappella Pratensis.

Deze lijst gaat nog worden uitgebreid.

Op het deel historische volksmuziek (deel V) zal onder meer te horen zijn:

- Slag ende Stoot (met nieuw materiaal)
- De Blauwe Schuyt
- Geselsap Goet ende Fyn.

Deze lijst gaat nog worden uitgebreid.

Groeten, Renk


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 15/12/2005 11:34 (12802) - top
Even een klein tussendoorbericht van Oude Muziek Brabant.
In de afgelopen weken hebben wij een significante stijging gezien van het aantal bezoekers van de site van Oude Muziek Brabant.

De site is allang niet zomaar een internet-toegang naar ons impresariaat maar is inmiddels uitgegroeid tot een goedgelezen nieuwsmedium.

Waar we midden vorig jaar nog een gemiddeld bezoekersaantal hadden van 5500 per maand, hebben we in de periode 21 november 2005 - 8 januari 2006... 28.052 bezoekers gemeten!! Dat is een gemiddelde van 4007,43 per week!

Daarnaast kent onze 2-wekelijkse nieuwsbrief KliekInDeBus momenteel een bestand van 877 geadresseerden. Uit steekproeven weten we dat KIDB goed gelezen wordt. Tevens groeit het aantal reacties op eventuele oproepen en prijsvragen.

Onze koppelingenpagina kent momenteel 622 links!

De site van OMB kent een goeie "ranking" in de zoekmachines en staat op menige linkenpagina. Dat is een van de redenen van het succes van de site. Verder merken we dat de mond-op-mond-reclame ook in dit digitale tijdperk nogsteeds heel goed werkt. We horen zelfs van podia dat zij een stijging zien in hun bezoekersaantallen, mede te danken aan de site en KliekInDeBus. We zien dat veruit de meeste lezers van de site komen via de zgn. "favorieten" in de browsers. Overdag komen de meeste bezoekers binnen via de vele linkenpagina's als xxx.pagina.nl etc., in de namiddag vooral via zoekmachines (vnl. Google) en na 18 uur vooral via de favorieten.

Dit alles overziende reden genoeg, zo vonden wij, voor een kleine juiching!

Renk


AFR (Anonieme Folkroddelaar), 13/01/2006 11:55 (13676) - top
voeg commentaar toe... (disclaimer)

Folkroddels Radio
bijschrift
 • I
 • streek: Brabant
 • I
 • datum:
 • I
 • genre(s):
  • Bal
  • Lage Landen
  • Folkrock
 • I
 • website: www.oudemuziekbra...
 • I
 • email: oudemuziekbrabant...
 • I
 • aantal malen gelezen: 5010
 • I
 • artnr: 793
  redactie
 • I
 • wijzig artikel
 • I
 • upload foto
  verwante artikels
 • I
 • Oude Muziek in de Lage Landen (Folkroddel)
 • I
 • De Zoete Inval (Groep Benelux)
 • I
 • Folkcorn (Groep Benelux)
 • I
 • Halewyn; lichte muziek uit duistere tijden (Groep Benelux)
 • I
 • Eindhoven-Folkbal meets Boombal (Concertmelding)
 • I
 • Folkbal Eindhoven (Festival Benelux)
 • I
 • De Blauwe Schuyt (Groep Benelux)
 • I
 • Folkbal meets Boombal in Eindhoven: groot succes (foto-reportage)
  mail
  Mail dit artikel naar een vriend...
  Recentste Portaalsite 
  achterklap
  Dit concert is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  Dit evenement is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  Dit concert is geannuleerd wegens de coronapandemie....

  snelnieuws
 • I
 • Bollylicious + Barmer Boys
 • I
 • Fiddel Case
 • I
 • Ladysmith Black Mambazo (Geannuleerd)
 • I
 • I Muvrini (Geannuleerd)
 • I
 • CANCELLED: AL TOQUE MESTIZO- AMERICA LATINA
 • I
 • Tristan Driessens De muzikale rijkdom van Turkije
 • I
 • CAFÉ LA HUMEDAD
 • I
 • I FRATELLI TARZANELLI
 • I
 • AHMET ASLAN
 • I
 • NECDET KAYA
 • I
 • WIM CLAEYS & WARD SNAUWAERT
 • I
 • TRIO STRATJEE
 • I
 • THE ROLLS
 • I
 • TAXIARCHIS GEORGOULIS & PERIKLIS PAPAPETROPOULOS
  © Folkroddels.be 2005 - Contact - Redactie - Disclamer - Webdesign - Sitemap

  des: Arban